NYHEDER 2015

 

December

 

Uge 51

 

 

 

Uge 49

 

I denne uge bringer Aarhus Stiftstidende en artikel om første etape af den nye bydel NYE nord for Aarhus udviklet af Tækker Group. Vi er stolte af i samarbejde med LOOP Architects at være et af de første projekter der skal opføres i den nye bydel. Tryk her for at læse artiklen.

 

 

 

Uge 48

 

Hune & Elkjær bygger videre på vores arbejde indenfor behandlingspsykiatrien, og vinder et udbud på etablering af 16 nye sengestuer i Søndersøparken for Regionspsykiatrien Viborg-Skive.

 

 

Uge 45

 

Hune & Elkjær vinder konkurrence om udvidelse af Rønde Idrætscenter og Handelsgymnasium. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde med RIC og Viden Djurs omkring projektet, der realiseres i 2016.

 

Hune & Elkjær er stolte af at have indgået en 3 årig aftale med Odder Højskole som hovedsponsor for højskolekulturprisen, Den Gyldne Grundvig. Prisen tildeles personer, organisationer eller foreninger, der enten direkte har ydet en indsats for højskoletanken og højskolebevægelsens fortsatte eksistens i det danske samfund, eller har bidraget til den folkelige oplysningstradition og kultur, som den danske folkehøjskole udspringer af. Den Gyldne Grundtvig 2015 går i år til forfatteren, debattøren, bloggeren, ildsjælen, og først og fremmest den økologiske landmand, Lone "Landmand" Vitus. Prisoverrækkelsen finder sted på Odder Højskole tirsdag den 10. november kl. 19.30.

 

 

 

 

Oktober

 

Uge 43

 

Vi er glade for at kunne byde Jesper Struve Christensen velkommen som vores nye projekterende arkitekt. Vi ser frem til at kunne drage nytte af Jespers kompetencer i projektering samt skitsering.

 

 

 

 

Uge 34

 

H&E siger tak for en god DHL staffet i Mindeparken i aftes. Det var en lun sommeraften med flotte præstationer, entusiastiske heppere og hyggeligt samvær.

 

 

 

 

Uge 33

 

Vel mødt efter sommerferien og H&E er for alvor oppe i gear.


I denne uge har vi budt velkommen til vores nye 3D visualisørelev Thomas Holger Fenger Ehlers. Thomas studerer på 3D college i Grenå, han skal de kommende to år være en del af tegnestuen, når han ikke er på skolebænken. Thomas repræsenterer en helt ny faglighed hos H&E, det ser vi frem til med spænding og store forventninger. 

 

 

Juni

 

Uge 27

 

Solen skinner endelig over Danmark og H&E er ved at være klar til at gå på sommerferie. Der vil være nogen på tegnestuen hele sommeren, men de fleste medarbejdere er ude i sommerlandet og tanke op til nye opgaver i ugerne 29 - 30. 

 

Vi ønsker alle vores samarbejdspartnere en god og varm sommer.

 

  

 

Uge 25 

 

På Dronninggårds Allé i Holte har der netop været indvielse på Rudersdal Kommunes nye Støtte- og aktivitetscenter med 29 tilhørende boliger. H&E har været bygherrerådgivere på projektet, som er tegnet af Cubo og Force 4 og opført af NCC. Bygningerne ligger smukt tæt ved Pils Skov og er allerede blevet rosende omtalt af de kommende brugere og beboere.

 

 

Foto: Force 4

 

Uge 24

 

H&E har tegnet en til- og ombygning til Grundtvigs Højskole ved Hillerød. Den nye tilbygning indeholder blandt andet 16 nye værelser, en foredragssal og et nyt foyer- og fordelingsområde. De nære udeområder er desuden bearbejdet for at skabe en bedre sammenhæng på campus. Skolen fik i denne uge sin ibrugtagningstilladelse og bød et præstekonvent indenfor i de nye omgivelser.

Den nye tilbygning passer sig ind i en smukke park, og spiller op til de eksisterende klassiske bygninger i sit facadedesign med store åbne vinduespartier. I det indre miljø er der arbejdet med en mættet farvepalette, som skaber en varm atmosfære og medvirker til at definere rummene. Den moderne farveskala danner en fin kontrast til den klassiske arkitektur.

 

Nedenfor ses den nye tilbygning i campus og et par kig ind i tilbygningen.

 

   

 

I Sønderjylland skrider arbejdet frem på Gråsten Landbrugsskole. H&E har tegnet en ny maskinhal til skolen i forlængelse af arbejdet med skolens masterplanen. I tirsdags var der rejsegilde, og hallen begynder nu for alvor at tegne sig i landskabet. 

 

 

De kommende tre uger har vi fornøjelsen af at have Anitha Christiansen på tegnestuen. Anitha studerer til dagligt på Arkitektskolen Aarhus, og er lige nu i juni-praktik ligesom resten af hendes årgang. Juni-praktikken er et tiltag, som skal give de arkitektstuderende et bedre indblik i arbejdslivet og biddrage til at opbygge et fagligt netværk, som de studerende kan drage nytte af når de dimittere. Det bakker vi naturligvis op om hos H&E. I denne uge har Anitha fattet blyant og spritpen, for at skabe en række byrumsskitser til et af de mange projekter vi har i støbeskeen.

 

 

April

 

 

Uge 17

 

 

Første spadestik kan se ud på mange forskellige måder. I denne uge blev første "grab med skovlen" taget på Gråsten Landbrugsskole. Skolen bygger en ny undervisningshal til større maskiner. H&E har tegnet hallen og ser frem til at se grusfeltet omdannet til moderne undervisningsfaciliteter. Gånsager Tømrer- og Snedkerforretning A/S er hovedentreprenør på opgaven. 

 

 

 

Uge 16

 

I H&E har vi haft endnu en travl uge. Mens nogle projekter snart står færdige, er andre i deres vorden.

Ugen har blandt andet budt på to workshops, der på hver sin vis biddrager til at udvikle Aarhus, som en god by at bo i.

 

Sammen med Loop Architects er H&E som team, af Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening, inviteret til et udviklingsprojekt om fremtidens boligformer og kvartersdannelser for fremtidens Gellerup. Opgaven er startet med to dages workshop og Bootcamp på Gellerup Museum i samarbejde med Effekt, WE Architecture og JaJa. Pluskontoret er tovholder.

Fantastisk spændende, inspirerende og udfordrende.

 

 

Kulbroens Venner inviterede til indledende workshop på udviklingen og omdannelse af Kulbroen på Aarhus Havn. Kulbroen er en reminiscens fra havnens industrielle fortid, som i fremtiden skal være et åndehul for aarhusianerne. Hvordan det skal gøres var der mange interessante bud på. Kernen er at bevare og transformere og samtidig tænke nyt og anderledes - ud af boksen. Hvad kan biddrage til at gøre Aarhus endnu bedre?

 

 

På Lergården er anlægsarbejdere og gartnere i fuld gang, så udearealerne er klar til afleveringen i maj/juni. Lergården indeholder store, lyse plejeboliger, som alle har private overdækkede terrasser. I fællesområdet findes en stor indre atriumgård, som bringer lys ind i bygningen og er et oplagt mødested. H&E er totalrådgivere på byggeriet.

 

 

 

Uge 14 

 

 

Vel mødt efter påske kan vi se tilbage på en begivenhedsrig marts måned. Blandt meget andet er tilbygningen til Samsøe Efterskole blevet færdig. Skolen har desuden haft besøg af det danske kronprinsepar og det hollandske kongepar, som her tager spisesalen i øjesyn. I spisesalen er der arbejdet med at skabe et  behageligt og interessant miljø, blandt andet gennem brug af naturlige akustiske materialer og levende farver, som matcher efterskolens fokus på naturen.  

 

 

På Frydenholm Plejecenter er den sidste etage nu ved at blive monteret og byggeriet skrider for alvor frem. Det nye plejecenter vil komme til at rumme 59 plejeboliger og har en anlægssum på 170 mio. Det er planlagt til at stå færdigt april 2016. H&E er bygherrerådgivere på projektet.

 

 

 

Marts

 

 Uge 11

 

 

H&E arbejder for tiden med en række opgaver for pensionskasserne JØP og DIP. Pensionskassernes ejendomme i Københavnsområdet tilføres boliger i tagetagen samt altaner og elevatorer. Tagboligerne bidrager til energioptimering af ejendommene, og de eksisterende boligers tilgængelighed og herlighedsværdi fremmes til gavn for beboerne. Alle projekterne er udarbejdet med respekt for ejendommens arkitektur og kvalitet.

 

 

Eksempel på tagbolig.

 

 

I denne uge arbejder håndværkerne på højtryk på Samsø efterskole. H&E har tegnet og bistået skolen med byggeledelse i renoveringen og udvidelsen af produktionskøkken, spisesal og de nære udearealer. Projektet står næsten færdigt og klar til at blive vist frem når HKH kronprins Frederik og HKH kronprinsesse Mary besøger skolen på onsdag den 18. marts sammen med den hollandske kongefamilie.

 

 

Her billeder fra spisesalen, hvor der er arbejdet med naturlige materialer, god akustik og en levende farvesætning.

 

 

 

 

 

Uge 9


I denne uge står endnu et H&E projekt færdigt. Psykiatriens bygninger i Viborg har fået solafskærmning på sydfacaden, herved tilføjes bygningen et nyt element som giver bedre indeklima og variation til facaden. Solafskærmningen kommer til at spille fint sammen med den kommende tilbygning som H&E også har på tegnebrættet.

 

 

 

 

Februar

 

Uge 8

 

29 boliger på Dronninggårds Allé i Holte, er nu ved at være klar til indflytning. Rudersdal Kommune, Psykiatri og Handikap tager boligerne i brug medio marts 2015. De hvide villaer, som ligger smukt i det grønne landskab, er opført af NCC og tegnet af NCC's rådgivere Cubo og Force4 Arkitekter.

H&E har bistået Ruder